logo graasjdesign zonder kader

Sheep-in-a-bottle

Sheep-in-a-bottle
Sheep-in-a-bottle
Sheep-in-a-bottle
Sheep-in-a-bottle
Sheep-in-a-bottle
5.00
InStock
Levertijd: 1 week
Sheep-in-a-bottle kleur
Sheep-in-a-bottle maat
Authentieke 0,5 (klein) of 0,75 (groot) liter melkfles gevuld met zachte Merino, IJslandse of Leicester wol, afhankelijk van de voorraad.
Kies een hoofdkleur. U ontvangt een gemêleerde variatie op deze hoofdkleur.
De kleuren zullen dus afwijken van de foto; omdat het hier handwerk betreft is geen enkele lont hetzelfde! 
Geschikt om te vilten, spinnen, naaldvilten en nog veel meer.
Bij het flesje ontvangt u een A3 mindmap met ideeën en tips.

NB: doordat de lont in het flesje zit, kreukelt hij een beetje. Bij het verwerken van de wol verdwijnt deze kreuk gewoon. U kunt de lont uit het flesje halen en gewoon weer terug duwen zonder
dat dit gevolgen heeft voor de wol. Heeft u dus maar een klein stukje nodig om bijvoorbeeld te decoreren of een andere toepassing, dan kan de rest gewoon terug in de fles.
De wol in de flesjes is bij uitstek geschikt om te naald- of natvilten. Om de wol te spinnen is het handig om hem voor te bewerken door hem in smalle repen te verdelen en voorzichtig de vezels voor te trekken of hem voor te bewerken door rollags te maken met kaardborstels of een blending board.

Het gewicht is variabel, het flesje is goed gevuld.

Ondanks zorgvuldig spoelen kan handgeverfde wol altijd nog een beetje kleur afgeven bij het verwerken. 
Zeker de eerste wasbeurten en mogelijk ook tijdens het nat vilten. Daarom is het advies om de handgesponnen garens en gemaakte werkstukken altijd afzonderlijk en met veel zorg op de hand te wassen.

De flesjes worden zorgvuldig ingepakt, maar ik heb geen invloed op de bezorgdiensten. Ben dus altijd voorzichtig bij het uitpakken!

 
Terug naar overzicht